Siirry sisältöön

Historia

 

Choi Yong Sul

Choi Yong Sulin vanhemmat kuolivat, kun hän oli vielä hyvin nuori. Eräs japanilainen vei hänet Koreasta mukaansa Japaniin, mutta myöhemmin hylkäsi hänet. Choista tuli katulapsi ja hän joutui usein tappeluihin muiden lasten kanssa. Choissa oli erikoinen säteily (karisma) ja eräs sivistynyt japanilainen adoptoi hänet. Tämä lähetti hänet kouluun, jotta hän sivistyisi siellä. Choi ei edes osannut japania. Choita ei kuitenkaan koulu kiinnostanut vaan hän tappeli usein, joten hänet kirjattiin Yawara-Ryu (Aiki-Jutsu-Daito-Ryu) -luokalle, jolla opetti Takeda Sokaku Sensei. Kun Japani hävisi sodan ja Korea ei enää ollut Japanin miehittämä, Choi palasi Koreaan. Yawara-Ryun, jossa Choi opiskeli, nimeksi tuli nyt korealaisittain Yu Kwon Sul. Nimi merkitsee kovaa ja pehmeää taistelutekniikkaa. Choin japaninkielinen nimi on Yoshida Tatujutu.

Ji Han Jae

Suurmestari Ji Han Jae aloitti vuonna 1945, 13-vuotiaana, harjoittelun Choin alaisuudessa. Choi opetti häntä viisi vuotta. Suurmestari Ji sai oppia myös eräiltä taolaisilta munkeilta. Kun suurmestari Jae oli oppinut Choilta Yawara-Ryun ja munkeilta taolaisen metodin hän yhdisti osaamisensa ja nimesi tyylinsä ensimmäisenä Hapkidoksi vuonna 1959. Hap tarkoittaa yhdessä, Ki on yhtäkuin ruumiillinen ja henkinen energia ja Do tarkoittaa tietä/tapaa.

Vuonna 1962 suurmestari näki Aikido-kirjan ja huomasi, että japanilainen selvitys Aikidosta oli sama kuin Hapkidosta. Siksi suurmestari Jae muutti tyylinsä nimen Kidoksi. Hän perusti Kido-liiton, johon Choi liittyi jäseneksi.

Suurmestari Ji Han Jae oli presidentti Parkin henkivartijana 18 vuotta. Suurmestari Ji sai työskennellessään presidentinlinnassa (blue house) paljon poliittista vaikutusvaltaa ja yhteyksiä. Ji oli presidentin salaisen 300-miehisen henkivartioston, Korean poliisin, sotilasakatemian ja Korean erikoisjoukkojen päätaistelutaitokouluttaja.

Vuonna 1969 amerikkalaisella Pentagonilla oli tiedonvaihto-ohjelma Korean hallituksen kanssa. Suurmestari Ji matkusti tämän vuoksi USA:han ja valmensi Presidentti Nixonin henkivartiojita, F.B.I. agentteja ja O.S.In erikoisagentteja (Office of special investigation). Tiedonvaihto-ohjelman aikana tutustutti suurmestari Jhoon Rhee (amerikkalaisen Taekwondon isä) suurmestari Jin Bruce Leehen. Bruce Lee oli innostunut Ji Han Jaen osaamisesta ja tietämyksestä ja pyysi tätä opettajakseen.

70-luvun alussa herra Wong (Golden harvest film company) kiinnitti Dojunim Jin taisteluvalmentajaksi, tekniseksi neuvonantajaksi ja filmitähtien kouluttajaksi sekä joihinkin elokuviin näyttelijäksi.
Bruce Lee halusi, Ji Han Jaen kantavan elokuvassa GAME OF DEATH kultaista vyötä taistelukohtauksissa Dan Inosanton, Kareem Abdul Jabbarin ja Bruce Leen kanssa. Kultainen vyö edusti elokuvassa korkeinta saavutettavissa olevaa arvoa taistelutaidoissa.

Vuonna 1984 presidentti Park kuoli ja suurmestarin oli poliittisesti vaikeata jäädä Koreaan. Hän jätti kotimaansa ja meni Saksan kautta USA:han. Suurmestari Ji Han Jae lisäsi opettamaansa Hapkidoon sanat Sin Moo ja antoi sille siitä lähtien nimen Sin Moo Hap Ki Do. Sin tarkoittaa korkeampaa tahtoa, Moo on yhtäkuin taistelutaito. Sin Moo Hapkido yhdistää ruumiillisen ja henkisen. Ruumiillinen harjoittelu alkaa Hapkidolla ja etenee kohti edistyksellistä astetta - Sin Moota ja unohtaa lopulta ruumiin rajoitukset. Sin Moo Hapkido on myös tapa elää, eräs elämisen tie.